2015. május 31., vasárnap

Trianoni teljesítménytúra 25 (2015-05-30)

Újra egy hosszabb táv, mert az elmúlt 2 hétvégén kissé ellustultam a rövidebb távok miatt. Erről a túráról sok jót olvastam, és gondoltam egy kicsit több mint 25 km jó lesz arra, hogy újra belerázódjak a hosszabb túrákba.

Rajt/Cél: Kerepes, Széchenyi István Általános Iskola
Táv: 27 km
Szint: 450 m

Reggel 9:10-kor indultam, és már akkor látszott, hogy igazi nyári napunk lesz.
Az útvonal és az igazolófüzet:
Emellé még 2 oldalas színes térképlap, és több oldalas részletes leírás is járt. Az útvonal jelölése kiváló volt, nem lehetett eltévedni.
Először Kerepes utcáin vezetett az út, a templomnál szép napot kívánt egy koszorúdísz:
A templom, és mellette a Trianoni emlékhely:

Innen be a természetbe, először le egy kis patak völgyébe, ahol kisebb nehézséggel, de száraz lábbal átkeltem, az elmúlt esős napok miatt kis sár is volt ott, ahová nem süt be a nap.
Kapaszkodás fel a Kálvária-hegy felé, nagyon szép volt a kilátás, tiszta idő volt, és jó meleg.

1. EP a Kálvária-hegyen, gyors pecsét és fotó:
 Panorámakép kissé továbbról:
Innen egy fennsíkszerű részen gyalogoltunk, tűzött a nap, szellő semmi, de nagyon tetszett a sok vadrózsabokor és pipacs:Aztán művelt földek mellett, akácosokkal tarkított területen gyalogoltunk:

És nemsokára át kellett menni a 31-es út alatt:

Aztán tovább ligetes-rétes tájon, pipacsok, virágok, madárcsicsergés közepette főttem a napon.És akkor jobbra, ahogy a tábla mutatja, itt vált el a 10 km-es táv a hosszabbaktól.
Tovább a 2. EP felé, virágok, pipacs, vadrózsa, főleg szekérutakon vezetett az utunk, semmi extra, amolyan jó relaxálós, napon sülős séta:


Magasles és szúrós bogáncs is volt:


2. EP az isaszegi útnál, pecsét, víz utánpótlás, egy almás müzliszelet, utána csodálatos pipacsmező mellett sétáltam el:
Nem sokkal később a 40-es táv elvált a mi utunktól, irány balra a zöld háromszögön:
És itt bementünk a susnyásba :)
Következett egy kis szintes szakasz, hullámvasútszerűen meredek völgybe le, majd fel, mindez kétszer, itt volt ahol fenyvesben kapaszkodtunk felfelé, jó meredek volt, de nem nagyon hosszú.Aztán irány a 3. EP, az isaszegi weekend telkek (az itinerben aranyosan vikkendtelkeknek írták) felé, hasonló mezős-akácos-rétes-legelős terepen.
3. EP pecsét, és víz utánpótlás ismét, nagyon meleg volt.
Továbbmentem, magaslesek, művelt földek mellett, egy szakaszon a búzamező szélén egy keskeny csapáson, ami nagyon nem tetszett a lábamnak, az éles levelek összekarcolták a vádlimat, és nem volt túl nagy élvezet a barázdás földön menni.
Útszéli kereszt:
Megint szántók, majd egy kis minitó az összegyűlt esővízből, madarak strandoltak benne. Aztán ismét átkelés a 31-es út alatt.


4. EP a kerepesi erdőszélen, innen már közel volt a cél, kicsit el voltam tikkadva a melegtől, és éreztem, hogy a kezem és arcom lepirult a napon.
Közeleg a cél:
És végre beértem Kerepesre:
A célban szépséges oklevél és kitűző:
És finom paprikáskrumpli csalamádéval, és hideg málnaszörp. Kellemesen elfáradtam, de nem a táv miatt, hanem a melegtől, de nagyon jól esett ez a kicsit hosszabb gyaloglás. A szervezés is kiváló volt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése